Gouden Gard volgend jaar ook open voor jonge boulangers

Aankomende dinsdag vindt de Gouden Gard plaats, de jaarlijkse wedstrijd voor jonge talentvolle patissiers. Vanaf volgend jaar kunnen ook jonge boulangers deelnemen aan de Gouden Gard. Namens de organisatie licht Hidde de Brabander alvast een tipje van de sluier op over wat er volgend jaar gaat veranderen.

De Vereniging Gouden Gard organiseert jaarlijks drie vakwedstrijden voor jong talent: de Gouden Gard en de Talentenprijs Patisserie en Boulangerie. Tijdens de Gouden Gard maken deelnemende patissiers in zes uur tijd verschillende producten, waarop ze beoordeeld worden door de jury. Volgend jaar wordt deze wedstrijd uitgebreid met een onderdeel voor brood. Ook heeft de wedstrijd vanaf volgend jaar twee nieuwe voorzitters: Hiljo Hillebrand voor Boulangerie en Dré Eversteijn voor Patisserie.

“Vanaf de volgende edities van de Gouden Gard doen er drie deelnemers mee voor banket en drie deelnemers voor brood”, vertelt Hidde. Dat betekent dat er een scherpere voorselectie plaatsvindt. “Het is de bedoeling dat het daarmee voor potentiële kandidaten leuker wordt. Op deze manier kunnen zij er meer uithalen. Je weet namelijk op de dag zelf al dat je een podiumplek hebt.” Daarbij gaat het echt om kwaliteit boven kwantiteit en is er meer aandacht voor de deelnemers.

Dinsdag is de wedstrijd vanaf 2 uur te volgen via een livestream. Hidde raadt potentiële kandidaten aan om alvast mee te kijken. “En kom zeker ook ’s avonds langs voor de prijsuitreiking!” Die vindt plaats om 19.00 uur in het Miele Experience Center in Vianen.

Tags: ,
Menu